Menu Sluiten

Ashtanga yoga is er begeleid en in “Mysore” stijl.

Het is een dynamische vorm die ingaat op het ritme van je adem en hartslag.
Steeds leer je weer een nieuw stukje van de serie en dus jezelf dieper te doorgronden als je op regelmatige basis de ashtanga yoga beoefend. De hele serie is zo een ander half uur. Je oefent op het punt waar je bent. Je groeit in je houding, ademhaling, kijkpunten vasthouden met je ogen en het vasthouden van bepaalde spiergroepen tijdens het oefenen. Je begint meestal in een geleide groep en kan al snel, met een beetje kennis van de houdingen en bewegingen al gauw meedoen in een ‘Mysore’ les.

Geleide groep

In de geleide groep krijg je de tijd om de houdingen rustig in je systeem op te nemen en de routine eigen te maken. We zijn zo een uur en een kwartier bezig met de halve les en houden hem wel traditioneel met een openingsmantra en een eindontspanning. Ook leer je de juiste volgorde van de les en de houdingen modificeren tot op het punt dat bij jou past. Je leert dus rekening te houden met je lijf en gaat rustig je pad of reis aan. Op de mat is net als je leven. Je maakt fouten en leert ervan, je bent soms lief voor jezelf en soms minder. In dit pad worden de meeste dingen overzichtelijker en je zult merken dat je op alle vlakken groeit in het ‘Zijn’

“Mysore”

Mysore is een plaats in het zuiden van India. De stijl heet zo omdat de grondlegger hier zijn ‘shala’ had. Dit is een heilige ruimte voor het beoefenen van de Ashtanga yoga en de bijbehorende disciplines van het 8 voudig pad.

Mysore is een prachtige manier om de Ashtanga yoga oefeningen nog beter te door voelen, om hem nog meer op je eigen ritme aan te passen en hem te doorgronden.
In deze Practice loop ik door de zaal en geef je de extra aandacht die in een geleide klas misschien minder mogelijk is. Soms breng ik je dieper in een houding of laat je voelen hoe je rug zachter recht kan, om maar wat voorbeelden te geven. Je komt makkelijker in je bliss-staat.

Beide manieren zijn goed om te beoefenen. Het is niet nodig om de hele serie dagelijks te doorgronden. 3 zonnegroeten van A en B is een prachtige start van je dag.
Doe vooral wat goed voelt. Je mag plezier hebben tijdens het oefenen!

Zie ik je binnenkort eens in een les?