Menu Sluiten

Mijn Yoga reis begon rond mijn 10e levensjaar (1990) in het zuiden van Nederland. Mijn beste vriendin haar moeder was yoga-juf en nodigde ons uit om ‘s morgens heel vroeg mee te doen met de zonnegroet en meditatie. Vanaf toen heeft het mij nooit meer los gelaten. Natuurlijk groei je als mens nog enorm veel en heb je periodes dat je er meer mee bezig kan zijn en periodes dat het er bij in schiet (meestal wanneer je het harder nodig hebt)

vanaf 2001 begon mijn verdieping en levenstransformatie met groeien. Ik groeide spiritueel en communicatief. Ik deed veel innerlijk werk in het ‘sjamanisme’ en NLP.

In 2016 kreeg ik de kans om opgeleid te worden tot Bodybalance (sportschool yoga, tai-chi op choreografie met muziek) instructrice. Dit heeft mijn weg naar yoga docente weer sterk aangewakkerd. Na een periode van lesgeven in Bodybalance ging ik yogales geven en deed hierin de opleidingen die nodig waren.

Vinyasa, Hatha en Ashtanga-yoga en de psychologische/filosofische leer hiervan;
Het 8 voudige pad met de yama’s en de Niyama’s.
In 2018 en 2019 kreeg ik de certificering poweryoga level 1 en 2 voor Nederland. Verder reisde ik 2 maal naar India om daar in een Ashram in de ‘hoofdstad van yoga’ yoga te leren.

Maart 2018 ging ik voor mijn officiële yttc (yoga teacher training, yoga alliance) naar Rishikesh in India. Daar deed ik Hatha en Ashtanga yoga (ook een beetje acro-yoga en yin). De lessen waren 2 keer per dag 1,5 uur op de mat (fysiek pittige yoga) en daarnaast nog 4 uur leren (theoretisch en praktisch) over je lichaam; anatomie en fysiologie en over je geest, minimaal 1 uur meditatie per dag. Daarnaast kregen we een strak schema met eten en vroeg opstaan en alle facetten die yoga zijn zoals reiniging van je lichaam en geest, neti-pot, shatkarma en aarti. Omhuld met een officiële inwijding en cleaning.

In April 2019 ging ik weer naar India, Rishikesh voor een vervolg en verdieping.

Ademen (pranayama) is mij als kind met de paplepel ingegoten en bewustwording ook. Ik laat je ook bewust worden, van alles waar je op dat moment aan toe bent.
Ik zal je begeleiden naar je adem; de belangrijkste weg naar je Zelf.
Het is misschien fijn om te weten dat je een ervaren docente hebt in deze dingen. Een zoektocht naar het zelf in goede tijden maar ook in zware tijden zoals bijna iedereen die wel meemaakt heeft dit er bij mij voor gezorgd dat ik je een heleboel tips en tools kan reiken of inspiratie kan bieden.

touching toes

“Wanneer de leerling aan toe is, zal er een leermeester verschijnen”
Moeilijke perioden in het leven vormen je en laten je verdiepen in je zijn. Ik noem ze liefkozend ‘transformatie-processen’
‘Lief Zijn voor Jezelf’ is mijn motto, dat geeft genoeg om dat ook naar anderen te kunnen zijn.