Menu Sluiten

Mijn Yoga reis begon rond mijn 10e levensjaar in het zuiden van Nederland. Mijn beste vriendin haar moeder was yogajuf en nodigde ons uit om ’s morgens heel vroeg mee te doen met de zonnegroet en meditatie. Vanaf toen heeft het mij nooit meer los gelaten. Natuurlijk groei je als mens nog enorm veel en heb je periodes dat je er meer mee bezig kan zijn en periodes dat het er bij in schiet (meestal wanneer je het harder nodig hebt)

Een aantal jaar geleden ben ik zelf tot docent opgeleid 1:1 en Maart 2018 ging ik

voor mijn officiële yttc (yoga teacher training, yoga alliance) naar Rishikesh in India. Daar deed ik Vinyasa Ashtanga yoga, met alle bijbehorende aspecten. Zowel filosofie, meditatie als asanas (houdingen) wat een enorme verrijking en aanvulling blijkt op mijn huidige practice. In April 2019 ging ik opnieuw naar India, Rishikesh voor een vervolg op de opleiding yogadocente naast wat ik al had.

Tussendoor leerde ik bij Theo van Yogaland uit Oss ook weer bij. Theo is leerling bij Sharath Jois en David Svensson geweest en heeft ruim 15 jaar ervaring als Ashtangi en leraar.

Ademen (pranayama) is mij als kind met de paplepel ingegoten en bewustwording ook. Ik laat je dat ook bewust worden, van alles waar je op dat moment aan toe bent.
Ik zal je begeleiden naar je adem; de belangrijkste weg naar je Zelf.
Het is misschien fijn om te weten dat je een ervaren docente hebt in deze dingen. Een zoektocht naar het zelf in goede tijden maar ook in zware tijden zoals bijna iedereen die wel meemaakt heeft dit er bij mij voor gezorgd dat ik je een heleboel tips en tools kan reiken of inspiratie kan bieden.

touching toes

“Wanneer de leerling aan toe is, zal er een leermeester verschijnen”
Moeilijke perioden in het leven vormen je en laten je verdiepen in je zijn. Ik noem ze liefkozend ’transformatie-processen’
‘Lief Zijn voor Jezelf’ is mijn motto, dat geeft genoeg om dat ook naar anderen te kunnen zijn.